Skip to content

Vad behövs till en hund?

Vad behöver man egentligen ha för saker hemma när man ska skaffa en hund? Utbudet av prylar till hunden är oändligt och det kan vara svårt att sortera vad som verkligen är nödvändigt och vad som egentligen kanske inte behövs. Oberoende av om det är en valp eller vuxen hund man skaffar så är det i princip samma saker som behövs. För att hunden ska ha något att äta och dricka ur behöver den en matskål och en vattenskål. Det är bra om dessa är i ett tåligt material och som är enkla att diska ur. Tänk på att placera hundens matskålar i ett lugnt hörn där den får vara ifred och äta. För att det ska synas att det är hundens del av hemmet kan du till exempel trycka upp ett foto på canvas med ett fint porträtt av hunden.

Till promenaderna med hunden så behövs det koppel och sele eller halsband, om det är en valp du skaffat så rekommenderas sele. Du behöver också ha hundpåsar så att du kan plocka upp efter hunden på promenaderna. Hunden behöver också mat, hundgodis och tuggben. Leksaker i form av bollar och pipleksaker brukar också vara populära. En sovplats till hunden är också viktig. Även om den inte alltid väljer att ligga i sin korg utan någon annanstans är det ändå bra att den får ha en egen plats att ligga på.

 

Andra nödvändiga saker till hunden är bland annat tandborste och tandkräm (särskilt anpassade för hundar), en kloklippare, kam eller borste, sax, ett litet hemma-apotek med första hjälpen-prylar och fästingborttagare. Det är både roligt och spännande att förbereda inför den nya fyrbenta familjemedlemmens ankomst och med dessa saker hemma är du väl förberedd för att ta hand om en hund. Ibland visar det sig att man köpt vissa saker i onödan och ibland behöver man sådant man inte tänkt på innan, men det är saker som visar sig med tiden.